JUNTS i ERC denuncien abús d'autoritat del govern Motas - PSC en negar-se a complir un acord de ple

Motas es nega a penjar la pancarta amb el lema “PROU REPRESSIÓ” contradint la Moció acordada al Ple de febrer per restablir-la

Arran del prec efectuat pel portaveu de Junts, Sr. Toni Carrión en la sessió plenària celebrada el dimarts 29 d'agost, l'Alcalde Sr. Carles Motas, va manifestar la seva intenció de no donar compliment a l'acord de Ple aprovat pocs mesos abans, consistent en tenir penjada una pancarta amb el lema “Prou Repressió” al mateix balcó on fins pocs dies abans n'hi havia hagut una altra amb el lema “Llibertat Presos Polítics”. El propi acord establia que la pancarta estaria penjada mentre a l’Estat espanyol hi hagi persones represaliades i exiliades a causa de fets relacionats amb el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

El govern Motas - PSC argumenta la seva negativa a donar compliment a l'acord del Ple en què, al tractar-se d'un acord polític, la seva vigència està lligada a la de la legislatura en que es va aprovar, vulnerant així un acord de Ple de febrer d’aquest any 2023 que va obtenir el suport de 17 regidors incloent els del grup TxSF.

El fet és que no ha desaparegut la circumstància que el va motivar, és a dir, no ha variat la situació de repressió que encara pateixen més d’un miler de persones per haver col·laborat a fer possible el referèndum de l’1 d’octubre de 2017, per la qual cosa els regidors de Junts i ERC no entenen la manca de voluntat política de l’alcalde i els actuals regidors de govern i per mantenir l’acord i restituir novament la pancarta.

Per aquest motiu els grups de l’oposició han sol·licitat a la Secretària de l'Ajuntament que aclareixi en quina normativa es troba el precepte citat per l'Alcalde en sessió plenària, però a data d'avui no ha rebut resposta.

Més enllà de la validesa jurídica respecte la vigència d’un acord de Ple com aquest, els grups de Junts i ERC manifesten la seva disconformitat amb l’actuació de l’alcalde respecte aquest afer que en definitiva és certament una qüestió de voluntat i no de validesa i lamenten que dies abans de commemorar el 6è aniversari del primer d’octubre de 2017, el govern de la ciutat deixi a l’oblit a aquells que el varen fer possible, també a la nostra ciutat.

Per això també anunciem que es tornarà a portar al Ple la mateixa proposta que al febrer de 2023 quan uns vàndals varen destrossar l’anterior pancarta, amb l’ànim que es torni a debatre i que torni a rebre els mateixos suports que aleshores per retornar-lo vàlid, i poder penjar novament la pancarta com a mínim 4 anys més confiant que la repressió finalitzi abans amb una molt desitjada amnistia.
 
Junts per Catalunya             Esquerra Guíxols        
Sant Feliu de Guíxols