La candidata de Junts per Catalunya a Sant Feliu de Guíxols és compromet inequívocament amb el mandat de l’1-O.

El poble català, seguint la seva tradició parlamentària i pacífica, porta dècades intentant, honestament i lleialment, la convivència institucional amb el pobles de la península Ibèrica.

Com tots sabem, l’estat espanyol ha respost a aquesta lleialtat amb la denegació del reconeixement de Catalunya com a nació, concedit una autonomia limitada (en un clar procés de recentralització), un tractament econòmic profundament injust i una discriminació lingüística i cultural constants.

Davant d’aquesta situació i de la constatació que les institucions de l’Estat rebutjaven tota negociació possible per a l’exercici del dret a l’autodeterminació, reconegut en el dret internacional, el passat 1-O vam celebrar, pacíficament, el referèndum d’independència de Catalunya. Un referèndum que molts recordem per la brutal operació policial de caire i estil militar contra els ciutadans catalans, però això no ha acabat aquí. Molts dels polítics que van obeir el mandat popular i van fer possible l’1-O es troben avui exiliats o empresonats i investigats, en el judici de la vergonya, per sedicció, rebel·lió i malversacció.

Per tots aquests motius, estem vivint un moment excepcional, de dimensió històrica, i nosaltres ho tenim clar. La nostra candidatura de Junts per Catalunya-Sant Feliu de Guíxols representa un espai obert amb persones de sensibilitats polítiques diverses que volen representar l’esperit de l’1-O i la dignitat del poble català.

Cristina Vicens